• 29 september 2023

Geen weggooi bekers meer op kantoor vanaf 01-01-2024

In Nederland hebben wij een totale koffieconsumptie van ongeveer 18,6 miljard koppen koffie op jaarbasis. 90% hiervan vindt plaats in de kantooromgeving, en vaak uit een beker die we na 1 keer gebruiken al weggooien. Om die reden is er het Koffiebekerpact van start gegaan. Met deze veranderende wet en regelgeving zal de herbruikbare koffiebeker in de kantooromgeving in 1 Januari de nieuwe norm zijn.

In veel kantoren staat er een aparte inzamelstroom voor deze weggooibekertjes. Nu is het zonde om de bak die je hebt staan niet meer te gebruiken. Omdat wij bij Lune werken met modulaire en circulaire afvalsystemen is dat eenvoudig op te lossen. Wij hebben de mogelijkheid om bijna alles achteraf nog te kunnen aanpassen bij onze afvalsystemen

Zo kun je zeggen ik wil een 2e afvalstroom voor plastic  omdat die snel vol zit bijvoorbeeld. Dit kan ook met een andere afvalstroom die door jou het meest gebruikt wordt.

Het kan ook zo zijn dat je veel collega’s ziet met een blikje/flesje drinken. Dan zou je er ook voor kunnen kiezen om de afvalstroom aan te passen naar statiegeld flesjes/blikjes. Zodat deze weer netjes gerecycled kunnen worden!

Op deze manier maak je weer 100% gebruik van uw prachtige afvalsysteem.

 

Grafisch ontwerp 1609bold | Technische realisatie Sieronline B.V.