Afvalbakken om afval te scheiden

Afvalbakken om afval te scheiden

Afval scheiden wordt steeds belangrijker in ons dagelijks leven. Voorheen hielden we eigenlijk enkel papier, gft en restafval apart. Inmiddels scheiden we ook plastic en andere soorten afval. Aangezien er meer en meer afval gescheiden wordt, betekent dit dat we ook meer prullenbakken moeten hebben. Gelukkig maken afvalbakken scheiden tegenwoordig een stuk makkelijker. We zien namelijk steeds meer afvalbakken waarmee we de verschillende soorten afval goed kunnen scheiden.

Een prullenbak om afval te scheiden

Wilt u binnen uw bedrijf ook afval scheiden? Dan kunt u verschillende prullenbakken plaatsen om het afval gescheiden te houden. U kunt echter ook kiezen voor een afvalscheidingssysteem. Bij een dergelijk systeem is er sprake van afvalbakken scheiden. Dit houdt in dat er meerdere gescheiden afvalbakken onderdeel uitmaken van het systeem. Op deze manier kunt u makkelijk verschillende soorten afval scheiden. Voorbeelden van te scheiden afval zijn:

 • Plastic
 • PMD
 • GFT
 • Bekers
 • Papier
 • Restafval

Bij dit systeem kunt u afval scheiden in drie vakken, maar er zijn ook afvalscheidingssystemen met twee of zelfs vier prullenbakken. Duurzaam afval scheiden wordt dus een fluitje van een cent wanneer u gebruikmaakt van een afvalscheidingssysteem.

Al onze slimme afvalsystemen

Voordelen van afvalbakken scheiden

Veel mensen schrikken wanneer zij naar de prijs van een systeem voor afvalbakken scheiden kijken. Op zich begrijpelijk, want zo´n systeem is aanzienlijk duurder dan een afvalemmer voor afvalscheiding. Maar de voordelen van een goed afvalscheidingssysteem wegen in veel gevallen op tegen de meerprijs. Wij zetten de voornaamste voordeel van prullenbakken scheiden in een afvalscheidingssysteem hier voor u op een rijtje.

 • U bespaart geld. Door uw afval goed te scheiden voert u namelijk minder restafval af. En aangezien u hiervoor betaalt, levert dit u dus een kostenbesparing op.
 • U zorgt voor bewustwording door afvalbakken te scheiden. Medewerkers houden namelijk rekening met duurzaam afval scheiden en gaan hier thuis mogelijk ook bewust mee aan de slag.
 • U draagt bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met gescheiden afvalbakken levert u namelijk een bijdrage aan het milieu.

Soorten gescheiden afvalbakken

Bent u op zoek naar afvalbakken om te scheiden? Dan ontdekt u snel genoeg dat er vandaag de dag talloze mogelijkheden zijn. U kunt allereerst kiezen voor een systeem met afvalbakken om plastic en restafval van elkaar te scheiden. Er zijn echter ook systemen om afval te scheiden in drie vakken. De collectie van Lune biedt diverse oplossingen voor afval scheiden in verschillende bakken.

Prullenbak 4 in 1

Om afval optimaal van elkaar te scheiden, kiest u voor een afval scheiden systeem met vier prullenbakken. Dergelijke afvalbakken scheiden doorgaans gft, restafval, bekers en plastic van elkaar. Iedere opening heeft een eigen afvalemmer voor afvalscheiding, zodat er sprake is van duurzaam afval scheiden. Wilt u met een dergelijke prullenbak scheiden? Dan kunt u onder meer kiezen voor de Split 4 van Lune. U kunt bij deze afvalbakken scheiden middels uitneembare bakken, waardoor u de fracties per inzamelmiddel uit kunt wisselen of variëren. Naast de Split 4 behoort de Amega L, XL ook tot de gescheiden afvalbakken met 4 inzameling units. Zoekt u een vierkante afvalbak voor duurzaam afval scheiden? Dan is de Cube een geschikte oplossing voor in uw bedrijf.

Meer weten

Prullenbak 3 in 1

Vindt u vier prullenbakken voor scheiden toch wat te veel van het goede? Geen probleem, want u kunt ook afval scheiden in drie vakken. Bij deze afvalbakken kiest u zelf hoe u het afval gaat scheiden. Lune levert namelijk een stickervel met stickers van restafval, kunststof, organisch, papier en pmd bij de prullenbak. U richt zodoende dus helemaal zelf uw afval scheiden systeem in. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor de Split 3, de Myron en de Lido.

Alle 3-in-1 oplossingen

Prullenbak 2 in 1

Bij Lune vindt u mogelijkheden om uw afval te scheiden in drie vakken, maar ook in vier vakken. Mogelijk vindt u dergelijke prullenbakken te groot om te scheiden. Het kan ook zo zijn dat u niet of nauwelijks te maken krijgt met bepaalde soorten afval. In dat geval is het natuurlijk overbodig om voor een duur en groot afvalscheidingssysteem te kiezen. Dit betekent echter niet dat u bij Lune geen geschikt afval gescheiden systeem vindt. In onze collectie hebben wij ook een afvalbak voor afval scheiden in twee units. De Split 2 scheidt bijvoorbeeld bekers en gft-afval van elkaar, terwijl de Amega M juist kunststof en restafval uit elkaar houdt

Alle 2-in-1 oplossingen

Oplossingen voor binnen

Voor wat betreft afvalbakken scheiden heeft u tegenwoordig talloze mogelijkheden. We haalden hierboven al aan dat u kunt kiezen voor een afval scheiden systeem met twee, drie of vier prullenbakken. Bij Lune kiest u er dus helemaal zelf voor een afval scheiden systeem dat bij uw bedrijf past. Bovendien kiest u zelf hoe u afvalbakken gaat scheiden dankzij het meegeleverde stickervel. Daarbij komt dat deze afvalemmers voor afvalscheiding voor verschillende doeleinden te gebruiken zijn.

 • Afval scheiden op school

  Afval scheiden op school

  Scholen krijgen dagelijks te maken met grote hoeveelheden afval. Scholieren nemen spullen van huis mee, nuttigen dit op school en laten het afval hier achter. Daarnaast zijn er op steeds meer scholen kantines aanwezig waar men etenswaren kan kopen. Zodra dit op is, belandt de verpakking in de prullenbak. Indien u niet met een afval scheiden systeem werkt, komt dit allemaal bij het restafval terecht. Het kost u geld om dit afval aan te bieden of weg te brengen. Lune helpt u graag bij afvalbakken scheiden. De hoeveelheid restafval neemt hierdoor flink af, evenals uw kosten.

 • Afval scheiden op kantoor

  Afval scheiden op kantoor

  Ook op kantoren kunt u duurzaam afval scheiden met de prullenbakken van Lune. U kunt kiezen voor een afval scheiden systeem met vier units, maar afval scheiden in drie vakken is ook mogelijk. Laat uw keuze afhangen van de hoeveelheid en het soort afval waarmee u te maken krijgt. Bent u bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen? Dan is een afvalemmer met optimale afvalscheiding de beste keuze. U komt in dat geval uit op gescheiden afvalbakken met vier vakken. De verschillende soorten afval worden op deze manier namelijk zo goed mogelijk van elkaar gescheiden, waardoor u een bijdrage levert aan het milieu.

 • Afval scheiden in de keuken

  Afval scheiden in de keuken

  In de gemiddelde bedrijfskeuken wordt gewerkt met allerlei verschillende producten. Deze producten zijn vaak verpakt, om de houdbaarheid ervan te verlengen. Zodra een product gebruikt wordt, is de verpakking vaak afval. In menig keuken werkt men niet met afvalbakken scheiden, waardoor alles op één hoop belandt. Hierdoor heeft u te maken met hoge afvalkosten. Daarbij komt dat u niet bepaald milieubewust bezig bent. Indien u hier verandering in wilt brengen kiest u voor de gescheiden afvalbakken van Lune. Bij een dergelijke afvalbak om afval te scheiden staat hygiëne hoog in het vaandel. U kunt in een keuken dus prima duurzaam afval scheiden met een afval scheiden systeem van Lune.

Afval scheiden op school

Scholen krijgen dagelijks te maken met grote hoeveelheden afval. Scholieren nemen spullen van huis mee, nuttigen dit op school en laten het afval hier achter. Daarnaast zijn er op steeds meer scholen kantines aanwezig waar men etenswaren kan kopen. Zodra dit op is, belandt de verpakking in de prullenbak. Indien u niet met een afval scheiden systeem werkt, komt dit allemaal bij het restafval terecht. Het kost u geld om dit afval aan te bieden of weg te brengen. Lune helpt u graag bij afvalbakken scheiden. De hoeveelheid restafval neemt hierdoor flink af, evenals uw kosten.

Afvalbakken voor buiten

Op steeds meer scholen en kantoren wordt aandacht besteed aan afvalbakken scheiden. Ook in veel keukens zien we vaker en vaker dat een afvalbak gescheiden wordt gehouden. Afvalbakken scheiden is echter niet iets wat we enkel binnen doen. Ook op straat krijgen we te maken met veel afval. Naast prullenbakken voor binnen biedt Lune daarom ook oplossingen voor buiten. De outdoor oplossingen van Lune voor duurzaam afval scheiden zijn voornamelijk gericht op bovengrondse toepassingen en doorgaans grotere volumes.

Bij afvalbakken scheiden in de openbare ruimte wordt vaak geëist dat deze hufterproof zijn. Dit is bij de robuuste buiten prullenbakken van Lune het geval. Zo kunnen de Bubble en de Miro tegen een stootje. Deze genoemde, gescheiden afvalbakken zijn reeds ingezet in diverse gemeenten in Nederland. Ze worden onder meer gebruikt op pleinen, in buitenwijken en rondom strategisch goed gelegen plekken.

Gescheiden afvalbakken op maat?

Het is niet makkelijk een keuze te maken voor wat betreft afvalbakken scheiden. Voor de ene partij is een afval scheiden systeem met vier prullenbakken beter, terwijl elders afval scheiden met drie vakken voldoende is. Dit maakt het lastig om een keuze te maken. U wilt immers wel de juiste keuze maken voor wat betreft afvalbakken voor gescheiden afval. Wat dat betreft bent u bij Lune aan het juiste adres. Lune biedt u namelijk gescheiden afvalbakken op maat. Onze prullenbakken zijn heel divers, waardoor er voor iedere toepassing een geschikte mogelijkheid is voor duurzaam afval scheiden. Benieuwd naar de meest geschikte prullenbak voor u? Neem contact op met Lune en u kunt op korte termijn afval scheiden met de beste afvalbakken voor bedrijfsmatig gebruik.

Grafisch ontwerp 1609bold | Technische realisatie Sieronline B.V.