Al in 2012 begon Lune met het produceren van Cradle to Cradle (volledig herbruikbare) afvalscheidingssystemen. In opdracht maakten we toen de metalen frames van de eerste Cradle to Cradle afvalsysteem ter wereld. In de tien jaar is Lune uitgegroeid tot dé deskundige partij op het gebied van afvalscheiden.
De afvalscheidingssystemen van nu produceren we niet alleen zelf, we ontwerpen ze ook helemaal. Zo zorgen we ervoor dat de bakken voor iedereen optimaal te gebruiken zijn. Dat we hier inmiddels expert in zijn, blijkt wel uit onze lange lijst met gebruikers. De afvalscheidingssystemen van Lune staan bijvoorbeeld in het Rijksmuseum, bij Heineken, PostNL en ASML. Ook AVIA, Rijksuniversiteit Groningen en Radboud UMC hebben wij geholpen aan de juiste afvalscheidingssystemen en bijpassend advies.
De ontwerpers van Lune hebben geen gemakkelijke opgave: bedenk een product die veel gebruikt wordt, er mooi uitziet en ook nog eens lang meegaat. De prijzen die de afvalscheidingssystemen van Lune hebben gewonnen, laten wel zien dat die missie toch geslaagd is. Dat komt niet alleen door onze designers, maar ook door het vakmanschap van onze andere medewerkers. Onze vakmensen zetten zich samen in voor alle productiestadia: van productontwikkeling tot technische planning en van productie tot logistiek en advies. En dat ziet u er aan af.
De afvalscheidingssystemen van Lune worden niet toevallig van (roestvast) staal en aluminium gemaakt. Lune is onderdeel van een familiebedrijf dat al 120 jaar metaal bewerkt. Het begon in 1903 in het Drentse Assen met de smederij van Reint Brink. Zoon Roelof nam het bedrijf over en focuste zich in de jaren ’30 op het bouwen van aanhangwagens en trailers. Na de Tweede Wereldoorlog ging Brink onder de naam K.A.T. verder in Meppel en later in Staphorst. In 1999 kwam Brink Industrial, na de overname van Artola, naar Hoogeveen.
Sinds 2003 is Lune onderdeel van Brink en maken we onze duurzame afvalscheidingssystemen. Welk product er ook wordt gemaakt door Brink, dat het van metaal is, is al die jaren een gegeven. Het zit nu eenmaal in de familie.