Een Lune prullenbak voor op kantoor

Een Lune prullenbak voor op kantoor

Tijdens een gemiddelde werkdag op kantoor wordt er behoorlijk wat eten en drinken geconsumeerd. Veel etenswaren is verpakt en koffie wordt geregeld uit papieren of plastic bekers gedronken. Daarbij komt dat medewerkers geregeld fruit meenemen vanuit huis. Dit belandt uiteindelijk allemaal in de prullenbak op kantoor. Gebruikt u slechts één prullenbak? Dan scheidt u geen afval. Alles wordt in dat geval bestempeld als restafval. Het is echter veel beter om afval te scheiden in verschillende afvalbakken op kantoor.

Waarom afval scheiden op kantoor?

We haalden hierboven al aan dat u enkel restafval inzamelt wanneer u geen afval scheidt. Het aanbieden van dit afval brengt kosten met zich mee. Dit is direct ook een eerste reden om te werken met gescheiden prullenbakken op kantoor. Door plastic, gft, papier en restafval van elkaar te scheiden, neemt de hoeveelheid restafval aanzienlijk af. U hoeft restafval hierdoor minder vaak aan te bieden, waardoor u geld bespaart.

U scheidt het afval op kantoor natuurlijk niet alleen maar voor de kosten. Door verschillende afvalbakken op kantoor te gebruiken, laat u namelijk zien dat u bewust met het milieu bezig bent. Plastic, papier en gft wordt immers niet meer in zelfde prullenbak op kantoor gegooid, maar belandt in een aparte prullenbak. Daarbij komt dat u het goede voorbeeld geeft door afval te scheiden. Besteedt u op kantoor aandacht aan het scheiden van afval? Dan is de kans groot dat medewerkers dit in de privésferen doortrekken. U draagt dus bij aan het bewustzijn van medewerkers door afval te scheiden op kantoor.

Meer kantooroplossingen

Tips voor afvalscheiding op kantoor

De hoeveelheid afval op een kantoor neemt soms grootse vormen aan. Om te voorkomen dat dit afval overal rondslingert, staan er afvalbakken op kantoor. Zo staat er ongetwijfeld een prullenbak naast de koffiemachine en ook in de kantine staat doorgaans een afvalbak. Op menig kantoor zien we echter ook kleine afvalbakken onder bureaus terug. Zeker in deze laatstgenoemde afvalvakken op kantoor wordt afval niet gescheiden. Wilt u het afval op kantoor beter scheiden? Wij geven u drie tips om dit mogelijk te maken.

 • 1. Afvalstromen

  1. Breng afvalstromen in kaart

  U kunt vandaag de dag uit verschillende prullenbakken voor op kantoor kiezen. Zo kunt u gft, papier, plastic en restafval verzamelen in speciale afvalbakken. Om te bepalen wat de beste prullenbak voor op kantoor is, moet u eerst de afvalstromen in kaart brengen. Bekijk hiervoor wat er allemaal in de prullenbak belandt. Wanneer u dit weet, kunt u de juiste afvalbakken voor op kantoor aanschaffen.

 • 2. Strategische plek

  2. Plaats een prullenbak op kantoor op een strategische plek

  Naast het in kaart brengen van afvalstromen is het ook raadzaam afvalbakken op kantoor op strategische plekken te plaatsen. Zet de prullenbakken bij voorkeur op een centrale plek op kantoor neer. Zorg er ook voor dat ze goed zichtbaar zijn. Wanneer de prullenbak zichtbaar is en zich in de buurt bevindt, wordt afval scheiden op kantoor makkelijker.

 • 3. Regelmatig legen

  3. Leeg afvalbakken op kantoor regelmatig

  Indien u probeert afval te scheiden op kantoor, moet u ervoor zorgen dat de afvalbakken geregeld geleegd worden. Wanneer een prullenbak vol zit, gooit iemand zijn afval mogelijk in de verkeerde afvalbak. Hij of zij moet er immers toch vanaf. Op deze manier loopt het scheiden van afval op kantoor natuurlijk uit op een mislukking.

1. Breng afvalstromen in kaart

U kunt vandaag de dag uit verschillende prullenbakken voor op kantoor kiezen. Zo kunt u gft, papier, plastic en restafval verzamelen in speciale afvalbakken. Om te bepalen wat de beste prullenbak voor op kantoor is, moet u eerst de afvalstromen in kaart brengen. Bekijk hiervoor wat er allemaal in de prullenbak belandt. Wanneer u dit weet, kunt u de juiste afvalbakken voor op kantoor aanschaffen.

Afvalscheidingssystemen

Afval scheiden op kantoor kan door diverse lossen prullenbakken te plaatsen. Zo kunt u bijvoorbeeld een afvalbak gebruiken voor gft, plastic en restafval. U moet hierdoor allerlei verschillende prullenbakken hebben, wat het natuurlijk niet makkelijker maakt. Met behulp van een afvalscheidingssysteem wordt dit allemaal een stuk eenvoudiger.

Een afvalscheidingssysteem bestaat uit verschillende afvalbakken voor op kantoor, maar deze bevinden zich in één systeem. U kiest zelf voor de invulling van het systeem. Zo kunt u een prullenbak op kantoor gebruik voor plastic, maar ook voor pmd, papier, gft of restafval. Met behulp van kleuren en stickers kunt u medewerkers er eenvoudig op wijzen welke afvalbak op kantoor voor welk soort afval bedoeld is.

Alle afvalscheidingssystemen

Ons aanbod kantoor prullenbakken

Bent u op zoek naar een prullenbak voor op kantoor? Dan vindt u bij Lune ongetwijfeld een afvalbak die voldoet aan uw eisen. Wij bieden namelijk allerlei verschillende soorten afvalbakken voor op kantoor aan. U vindt bij ons losse afvalbakken die u aan elkaar kunt koppelen, zoals de Paxa en Vario. Kiest u voor zo’n prullenbak op kantoor? Dan kunt u dus uw eigen afvalscheidingssysteem maken.

Naast de enkele prullenbakken voor op kantoor herbergt het assortiment van Lune ook een groot aantal kant-en-klare afvalscheidingssystemen. Zoekt u bijvoorbeeld naar een dubbele prullenbak voor op kantoor om pmd en restafval gescheiden te houden? Kies dan voor de Split 2 of de Amega M. Ook wanneer u meerdere afvalsoorten van elkaar wilt scheiden, bent u bij Lune echter aan het juiste adres. U vindt bij ons namelijk ook systemen met drie of vier afvalbakken voor op kantoor. Kijk in dat geval bijvoorbeeld eens naar de Split 3, de Split 4, de Amega L, XL, Myron, Lido of Cube. Dit zijn allemaal systemen met drie of vier prullenbakken, waardoor optimale afvalscheiding op kantoor mogelijk is.

Ons volledige aanbod

Design prullenbak kantoor

Eén van de eisen die tegenwoordig aan een afvalbak voor op kantoor wordt gesteld, is dat deze moet passen bij de rest van het interieur. Wat dat betreft bent u bij Lune aan het juiste adres. Onze afvalbakken op kantoor zijn namelijk in allerlei verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Ook kunt u in veel gevallen zelf de kleur van uw prullenbak kiezen, waardoor onze prullenbakken altijd naadloos aansluiten op de stijl van uw kantoor.

Moet de prullenbak op kantoor in het oog springen, zodat iedereen deze gebruikt om afval te scheiden? Dan is een design prullenbak voor op kantoor waarschijnlijk echt iets voor u. In het assortiment van Lune treft u ook een aantal design afvalbakken voor op kantoor aan. Kortom: voor ieder kantoor vindt u bij ons dus eigenlijk wel een geschikte afvalbak.

Alle prullenbakken voor op kantoor

Kantoor afvalbakken op maat?

Bent u al enige tijd op zoek naar een geschikte afvalbak voor op kantoor? Dan is de kans groot dat u een specifieke prullenbak zoekt. Dergelijke prullenbakken zijn namelijk niet bepaald makkelijk te vinden. Mogelijk bent u wel op zoek naar kantoor afvalbakken op maat. In dat geval bent u bij Lune aan het juiste adres. In ons assortiment treft u namelijk een geschikte afvalbak voor ieder kantoor aan.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kantoor? Neem dan eens contact op met Lune. Wij bespreken de verschillende afvalbakken voor op kantoor graag met u. Wilt u meerdere prullenbakken voor op kantoor bestellen? Vraag dan eerst een offerte op bij Lune voordat u een bestelling plaatst. Wij nemen vervolgens contact met u op voor een offerte op maat. Bij Lune bent u dus altijd verzekerd van een kantoor prullenbak op maat!

School

Scholen krijgen dagelijks te maken met grote hoeveelheden afval. Scholieren nemen spullen van huis mee, nuttigen dit op school en laten het afval hier achter. Daarnaast zijn er op steeds meer scholen kantines aanwezig waar men etenswaren kan kopen. Zodra dit op is, belandt de verpakking in de prullenbak. Indien u niet met een afval scheiden systeem werkt, komt dit allemaal bij het restafval terecht. Het kost u geld om dit afval aan te bieden of weg te brengen. Lune helpt u graag bij afvalbakken scheiden. De hoeveelheid restafval neemt hierdoor flink af, evenals uw kosten.

Kantoor

Ook op kantoren kunt u duurzaam afval scheiden met de prullenbakken van Lune. U kunt kiezen voor een afval scheiden systeem met vier units, maar afval scheiden in drie vakken is ook mogelijk. Laat uw keuze afhangen van de hoeveelheid en het soort afval waarmee u te maken krijgt. Bent u bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen? Dan is een afvalemmer met optimale afvalscheiding de beste keuze. U komt in dat geval uit op gescheiden afvalbakken met vier vakken. De verschillende soorten afval worden op deze manier namelijk zo goed mogelijk van elkaar gescheiden, waardoor u een bijdrage levert aan het milieu.

Bedrijfskeuken

In de gemiddelde bedrijfskeuken of kantine wordt gewerkt met allerlei verschillende producten. Deze producten zijn vaak verpakt, om de houdbaarheid ervan te verlengen. Zodra een product gebruikt wordt, is de verpakking vaak afval. In menig zakelijke keuken of schoolkantine werkt men niet met afvalbakken scheiden, waardoor alles op één hoop belandt. Hierdoor heeft u te maken met hoge afvalkosten. Daarbij komt dat u niet bepaald milieubewust bezig bent. Indien u hier verandering in wilt brengen kiest u voor de gescheiden afvalbakken van Lune. Bij een dergelijke afvalbak om afval te scheiden staat hygiëne hoog in het vaandel. U kunt in een bedrijfsmatige keuken dus prima duurzaam afval scheiden met een afval scheiden systeem van Lune.

Vraag een proefplaatsing aan

Oplossingen voor buiten

Op steeds meer scholen en kantoren wordt aandacht besteed aan afvalbakken scheiden. Ook in veel keukens zien we vaker en vaker dat een afvalbak gescheiden wordt gehouden. Afvalbakken scheiden is echter niet iets wat we enkel binnen doen. Nee, want ook op straat krijgen we te maken met veel afval. Naast prullenbakken voor binnen biedt Lune daarom ook oplossingen voor buiten. De outdoor oplossingen van Lune voor duurzaam afval scheiden zijn voornamelijk gericht op bovengrondse toepassingen en doorgaans grotere volumes.

Bij afvalbakken scheiden in de openbare ruimte wordt vaak geëist dat deze hufterproof zijn. Dit is bij de robuuste buiten prullenbakken van Lune het geval. Zo kunnen de Bubble, Miro en Zentro allemaal wel tegen een stootje. Enkele van deze genoemde, gescheiden afvalbakken zijn reeds ingezet in diverse gemeenten in Nederland. Ze worden onder meer gebruikt op pleinen, in buitenwijken en rondom strategisch goed gelegen plekken.

Gescheiden afvalbakken op maat?

Het is niet makkelijk een keuze te maken voor wat betreft afvalbakken scheiden. Voor de ene partij is een afval scheiden systeem met vier prullenbakken beter, terwijl elders afval scheiden met drie vakken voldoende is. Dit maakt het lastig om een keuze te maken. U wilt immers wel de juiste keuze maken voor wat betreft afvalbakken voor gescheiden afval. Wat dat betreft bent u bij Lune aan het juiste adres. Lune biedt u namelijk gescheiden afvalbakken op maat. Onze prullenbakken zijn namelijk ontzettend divers, waardoor er voor iedere toepassing een geschikte mogelijkheid is voor duurzaam afval scheiden. Benieuwd naar de meest geschikte prullenbak voor u? Neem contact op met Lune en wij voorzien u van persoonlijk advies. Daarbij kijken welke prullenbak het beste bij uw situatie past, maar we denken ook mee met hoe u de nieuwe manier van afval scheiden het beste in uw organisatie kunt implementeren.

Grafisch ontwerp 1609bold | Technische realisatie Sieronline B.V.