Over Lune - Duurzaam, efficiënt en toekomstgericht

Bij Lune maken we geen gewone afvalbakken. We bedenken slimme oplossingen om duurzame en circulaire afvalstromen te creëren. Dat doen we onder meer voor het onderwijs, overheden, de zorg, bedrijven en MKB. Alles is erop gericht om zoveel mogelijk afval te recyclen en opnieuw te verwerken in producten. Duurzame en circulaire afvalstromen creëren gaat veel verder dan de juiste prullenbakken plaatsen. Het is een manier denken, communiceren en doen. Dat is precies waar Lune goed in is.

Duurzaamheid en circulariteit zit in het DNA van Lune. De grondstoffen die aan de basis staan van prachtige producten zijn niet eindeloos beschikbaar. Daarom is het belangrijk om afvalstromen slimmer in te richten met meer aandacht voor hergebruik van afvalstromen. De toekomstbestendige oplossingen van Lune zorgen ervoor dat iedereen daaraan kan bijdragen. Hoe groot of hoe klein uw bedrijf ook is. Onze aanpak is schaalbaar en altijd op maat.

Onze aanpak

Bij het implementeren van slimme afvaloplossingen kan Lune bouwen op jarenlange ervaring. Afvalbakken plaatsen is slechts een klein onderdeel van een duurzame en circulaire afvalstroom. We starten een implementatie met het in kaart brengen van de huidige afvalstromen. Op basis daarvan maken we een analyse van de kosten en opbrengsten en maken we een prognose van wat onze oplossing oplevert. Vervolgens bepalen we gezamenlijk een goede communicatie-aanpak. Een andere manier van afval inzamelen vraagt om een gedragsverandering en daarbij is heldere communicatie essentieel. Een succesvolle implementatie-aanpak waarmee al tientallen bedrijven en instellingen zijn overgestapt naar duurzaam en circulair afval inzamelen. Voor de productie van de Lune afvalscheidingsystemen maken we gebruik van geavanceerde machines waardoor we snelle levertijden kunnen garanderen. De slimme afvaloplossingen zijn onder andere te vinden bij het Ministerie van Algemene Zaken, Rabobank, Hogeschool en Universiteit Utrecht, musea en diverse kleinere bedrijven.

Oplossingen gericht op de toekomst

Bij Lune vinden we het belangrijk dat onze oplossingen toekomstbestendig en duurzaam zijn. Daarom hebben we een eigen designafdeling met productontwerpers die de hoge product- en ontwerpstandaarden waarborgen. Alle oplossingen die Lune biedt zijn tijdloos, flexibel en functioneel. Een moderne vormgeving die iedereen aanspreekt is heel belangrijk. De constructie van alle afvaloplossingen is robuust en duurzaam en de producten zijn ontworpen als families. U kunt kiezen voor verschillende afvalbakken, maar in de ontwerpen zijn altijd overeenkomsten verwerkt. Dat zorgt voor herkenbaarheid. Stijlvol, maar belangrijker nog: de afvalbakken vallen dan eerder op bij een groot publiek. In al onze ontwerpen houden we rekening met de arbowet: bij het legen van de afvalbakken hoeven mensen niet te bukken. De indeling van de afvalbakken is flexibel en alle afvalunits kunnen achteraf worden aangepast. 

Resultaat behalen en maatschappelijk bijdragen

Met een duurzame en circulaire afvalstroom levert u een bijdrage aan de oplossing voor de klimaatuitdaging, maar het levert ook concrete, positieve bedrijfsresultaten op:

  • U bespaart kosten omdat er veel minder restafval afgevoerd hoeft te worden.
  • Omdat het afval op centrale punten wordt ingezameld reduceert u de schoonmaakkosten.
  • U creëert bewustwording binnen uw organisatie en door zichtbare afvalscheiding straalt u dat ook uit naar buiten.
  • De slimme afvaloplossingen van Lune dragen bij aan het behalen van het BREEAM-keurmerk. Het BREEAM-keurmerk is een belangrijke indicator om te bepalen hoe duurzaam uw bedrijfslocatie is en geeft inzicht op welke vlakken het nog beter kan.

Duurzaam resultaat behalen

Een bijdrage leveren aan de klimaatuitdaging en tegelijkertijd werken aan positieve bedrijfsresultaten. Wij denken graag met u mee welke slimme afvaloplossing van Lune het beste binnen uw bedrijf past en begeleiden een duurzame implementatie. Vraag vrijblijvend een offerte aan of kies voor een gratis proefplaatsing. Met een proefplaatsing mag u een van onze slimme afvaloplossingen voor een periode op locatie proberen. Zo kunt u de resultaten meten voordat u de investering doet.

Klanten aan het woord

“Binnen Fluvius is  besloten om over te gaan naar centrale inzamelpunten voor restafval, papier en PMD. Dit vanwege de verhoogde hygiënemaatregelen (Covid 19) de keuze is gevallen op hebben de duurzame afvalsystemen van Lune. Bedankt voor de snelle, betrouwbare en uitstekende service!”

Ann Mathys – Fluvius

 

“Het modulaire systeem Paxa  biedt de gewenste flexibiliteit binnen onze organisatie. Lune biedt een prima oplossing om het kantoorafval te scheiden” een degelijk product voor de juiste prijs.”

Bauke van Tuinen – Ministerie van Defensie

“Lune is een betrouwbare leverancier waar de gemaakte afspraken altijd goed worden na gekomen.”

Tim Leegwater – UMC Utrecht

Onze slimme afvaloplossingen worden gebruikt door:

© 2022 Lune | Disclaimer | Algemene Voorwaarden

Offerte aanvragen?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen